Catering na stypę
Strata bliskiej osoby to ogromny ból i żal. Aby pomóc Państwu w przygotowaniu obiadu pożegnalnego w tym trudnym dniu, przedstawiamy poniżej propozycje menu, które można u nas zamówić i które możemy Państwu dostarczyć.
Przygotowaliśmy trzy zestawy menu na stypę, które oparliśmy o tradycyjne dania kuchni polskiej. Możecie Państwo wybrać jeden z nich lub skomponować własny. Chętnie Państwu doradzimy i pomożemy wybrać menu dopasowane do indywidualnych potrzeb i przeznaczonego na ten cel budżetu.
Zapraszamy do kontaktu i do wysyłania nam zapytań mailowych
Catering na stypę – OFERTA do wydruku
Menu I
ZUPA
Rosół z makaronem
DANIE GŁÓWNE
Pierś z kurczaka faszerowana grillowanymi warzywami w sosie pomidorowym
Ziemniaki opiekane
Surówka z białej kapusty
BUFET DESEROWY
Ciasta własnego wypieku: rolada makowa, sernik, keks, szarlotka, babeczki
Cena pakietu – 62,50 zł brutto za osobę
Dodatkowo obsługę i transport wyceniamy indywidualnie. Zależą one od ilości osób, odległości, potrzebnego sprzętu i zastawy stołowej. Możliwy jest odbiór własny w naszej restauracji Gospoda pod Młynem w Warszawie na Ursynowie.
Menu II
ZUPA
Staropolski żur z kiełbasą i jajkiem
DANIE GŁÓWNE
Zrazy wołowe zawijane w sosie pieczeniowym
Kaczka z pieca w sosie żurawinowym
Ziemniaki opiekane
Kopytka
Jabłka pieczone z majerankiem
Sałatka z buraczków
BUFET DESEROWY
Ciasta własnego wypieku: rolada makowa, sernik, keks, szarlotka, babeczki
Cena pakietu – 73 zł brutto za osobę
Dodatkowo obsługę i transport wyceniamy indywidualnie. Zależą one od ilości osób, odległości, potrzebnego sprzętu i zastawy stołowej. Możliwy jest odbiór własny w naszej restauracji Gospoda pod Młynem w Warszawie na Ursynowie.
Menu III
ZUPA
Krem z pomidorów
DANIE GŁÓWNE
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami w sosie tymiankowym
Łosoś w sosie koperkowym
Ziemniaki opiekane
Surówka z marchewki
Surówka z białej kapusty
BUFET ZIMNY
Wędliny i mięsa pieczone
Wybór pasztetów
Jajka faszerowane
Śledź po polsku z cebulką w oleju
Sałatka jarzynowa
Sałatka śledziowa z jajkiem
Sałatka po hawajsku z kurczakiem
Pieczywo
BUFET DESEROWY
Ciasta własnego wypieku: rolada makowa, sernik, keks, szarlotka, babeczki
Cena pakietu – 113 zł brutto za osobę
Dodatkowo obsługę i transport wyceniamy indywidualnie. Zależą one od ilości osób, odległości, potrzebnego sprzętu i zastawy stołowej. Możliwy jest odbiór własny w naszej restauracji Gospoda pod Młynem w Warszawie na Ursynowie.
Menu do własnej kompozycji
Tym z Państwa, którzy chcieliby sami stworzyć własne menu na stypę, przedstawiamy poniżej listę potraw, które można u nas zamówić. Prosimy o wysłanie nam maila z Państwa wyborem na adres biuro@gospodacatering.pl Wówczas przygotujemy indywidualnie wycenioną ofertę na konsolację.
ZUPY
Rosół z makaronem | 10 zł /1 porcja |
Tradycyjna zupa pomidorowa z makaronem | 10 zł /1 porcja |
Staropolski żur z kiełbasą i jajkiem | 10 zł /1 porcja |
Krem z pomidorów | 10 zł /1 porcja |
Zupa borowikowa | 10 zł /1 porcja |
Zupa kurkowa | 10 zł /1 porcja |
Barszczyk czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami | 10 zł /1 porcja |
Krem z raków | 14,50 zł /1 porcja |
Zupa gulaszowa | 14,50 zł /1 porcja |
Zupa z dyni (sezonowo) | 10 zł /1 porcja |
DANIA GŁÓWNE
Pierś z kurczaka w sosie kurkowym | 22,50 zł /1 porcja |
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami w sosie tymiankowym | 24,50 zł /1 porcja |
Pierś z kurczaka faszerowana grillowanymi warzywami w sosie pomidorowym | 24,50 zł /1 porcja |
Kaczka z pieca (pół kaczki luzowanej) z sosem żurawinowym | 39,50 zł /1 porcja |
Pieczona noga z gęsi | 39,50 zł /1 porcja |
Zrazy wołowe zawijane w sosie pieczeniowym | 30,50 zł /1 porcja |
Pieczona karkówka w sosie z zielonego pieprzu | 22,50 zł /1 porcja |
Grillowane polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym | 30,50 zł /1 porcja |
Roladka ze schabu i boczku z serem wędzonym i cukinią | 30,50 zł /1 porcja |
Pieczone żeberka w sosie bbq | 28,50 zł /1 porcja |
Gulasz z jelenia | 30,50 zł /1 porcja |
Dorsz w sosie cytrynowym | 28,50 zł /1 porcja |
Sandacz w sosie porowo-winnym | 30,50 zł /1 porcja |
Panierowany filet z kurczaka (dla dzieci) | 14,50 zł /1 porcja |
Pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym (dla dzieci) | 14,50 zł /1 porcja |
Pierogi z mięsem | 4,50 zł /1 szt. |
Pierogi z kapustą i grzybami | 4,50 zł /1 szt. |
Pierogi ruskie | 4,50 zł /1 szt. |
Ziemniaki opiekane | 7 zł /1 porcja |
Kopytka | 7 zł /1 porcja |
Placuszki ziemniaczane | 7 zł /1 porcja |
Placuszki z kaszy gryczanej | 7 zł /1 porcja |
Surówka z białej kapusty | 7 zł /1 porcja |
Surówka z marchewki | 7 zł /1 porcja |
Sałatka z buraczków | 7 zł /1 porcja |
Kapusta zasmażana | 7 zł /1 porcja |
Jabłka pieczone z majerankiem | 7 zł /1 porcja |
BUFET ZIMNY
Wędliny i mięsa pieczone | 80 zł /półmisek (10 porcji) |
Mięsa pieczyste | 90 zł /półmisek (10 porcji) |
Schab po warszawsku | 80 zł /półmisek (10 porcji) |
Wybór pasztetów | 80 zł /półmisek (10 porcji) |
Tatar wołowy | 140 zł /półmisek (10 porcji) |
Indyk na musie z tuńczyka | 80 zł /półmisek (10 porcji) |
Rolada z kurczaka z pistacjami | 80 zł /półmisek (10 porcji) |
Galaretki z kurczaka (tymbaliki) | 80 zł /półmisek (10 porcji) |
Pierś z kaczki na musie żurawinowym | 95 zł /półmisek (10 porcji) |
Śledź po polsku z cebulką w oleju | 55 zł /półmisek (10 porcji) |
Śledź z konfiturą z czerwonej cebuli | 60 zł /półmisek (10 porcji) |
Tatar śledziowy | 70 zł /półmisek (10 porcji) |
Filet z łososia w galarecie | 95 zł /półmisek (10 porcji) |
Tatar z łososia wędzonego | 95 zł /półmisek (10 porcji) |
Roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami | 80 zł /półmisek (10 porcji) |
Łosoś wędzony z musem śmietankowym i koperkiem | 80 zł /półmisek (10 porcji) |
Rolada z sandacza i łososia w galarecie | 80 zł /półmisek (10 porcji) |
Sandacz w galarecie z chrzanem | 80 zł /półmisek (10 porcji) |
Pstrąg wędzony na sałatce jajecznej | 80 zł /półmisek (10 porcji) |
Jajka z pastą jajeczną z łososiem, oliwką i ogórkiem | 55 zł /półmisek (10 porcji) |
Jajka faszerowane pieczarkami | 60 zł /półmisek (10 porcji) |
Jajka faszerowane musem chrzanowym z szynką | 60 zł /półmisek (10 porcji) |
Jajka faszerowane z łososiem wędzonym | 70 zł /półmisek (10 porcji) |
Jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami | 60 zł /półmisek (10 porcji) |
Sałatka jarzynowa | 65 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka śledziowa z jajkiem | 60 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka ziemniaczana | 55 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka po hawajsku z kurczakiem | 60 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka warstwowa z serem, kurczakiem i sosem czosnkowym | 60 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka z cukinią, mozzarellą i pomidorkami cherry | 60 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka z cieciorką, fetą i oliwkami | 60 zł /miska (10 porcji) |
Sałata z gruszką i serem dor blue w dressingu miodowym | 55 zł /miska (10 porcji) |
Sałata z fetą i oliwkami w dressingu ziołowym | 55 zł /miska (10 porcji) |
Sałata z wędzonym pstrągiem i grzankami w dressingu czosnkowym | 55 zł /miska (10 porcji) |
BUFET DESEROWY
Ciasta własnego wypieku (szarlotka, sernik, rolada makowa, keks, babeczki z owocami) | 140 zł /półmisek (10 porcji) |
Owoce filetowane | 100 zł /półmisek (10 porcji) |
Potrawy możemy przygotować
- na półmiskach dostarczonych przez Państwa,
- na półmiskach porcelanowych – kaucja za wypożyczenie wynosi 50 zł
- w pojemnikach jednorazowych. Koszt to:
- taca – 3,50 zł /1 szt.
- taca duża – 5,50 zł /1 szt.
- pojemnik na sałatkę – 3,50 zł /1 szt.
- pojemnik na zupę – 1,50 zł /1 szt.
- pojemnik duży na zupę – 4 zł /1 szt.
- pojemnik dwudzielny na danie główne – 1,50 zł /1 szt.
- pojemnik duży zbiorczy na danie główne – 4 zł /1 szt.
- opakowanie na tort – 10 zł /1 szt.
Serdecznie zapraszamy do przesyłania nam zapytań na adres biuro@gospodacatering.pl
W mailu z zapytaniem prosimy o uwzględnienie odpowiedzi na następujące pytania:
- Planowany termin imprezy
- Planowane miejsce imprezy
- Planowana ilość osób
- Czy w menu powinniśmy uwzględnić dania gorące?
- Czy w menu powinniśmy uwzględnić napoje i alkohole?
- Czy interesuje Państwa obsługa gości?
- Prosimy o podanie numeru kontaktowego do Państwa
Zapraszamy również do zapoznania się z naszą ofertą na organizację stypy w naszej restauracji Gospoda pod Młynem w Warszawie na Ursynowie