Sylwester ornament

Potrawy na Sylwestra 2017/2018

Zbliża się Sylwester 2017/2018. Postanowiliśmy ułatwić Państwu organizację przyjęć i przygotowaliśmy zestaw domowych potraw, które można u nas zamówić.

Zamówienia sylwestrowe przyjmujemy do dnia 28.12.2017

pod numerami telefonów: 606-330-000 lub (22) 855-07-01,
adresem mailowym: biuro@gospodacatering.pl
oraz w naszej restauracji Gospoda pod Młynem na ul. Wiolinowej 14 w Warszawie na Ursynowie.
Potrawy odbierać można w Gospodzie pod Młynem do dnia 31.12.2017 (w Sylwestra od godziny 17:30 do godziny 20:00)

Sylwester ornament

Menu

Bufet zimny

Wędliny i mięsa pieczone56 zł /półmisek (10 porcji)
Mięsa pieczyste70 zł /półmisek (10 porcji)
Schab po warszawsku65 zł /półmisek (10 porcji)
Wybór pasztetów70 zł /półmisek (10 porcji)
Indyk na musie z tuńczyka68 zł /półmisek (10 porcji)
Indyk na musie z brzoskwiń z imbirem68 zł /półmisek (10 porcji)
Rolada z kurczaka z pistacjami68 zł /półmisek (10 porcji)
Tymbaliki drobiowe (galaretki)45 zł /półmisek (10 porcji)
Pierś z kaczki na musie żurawinowym90 zł /półmisek (10 porcji)
Śledzie na 3 sposoby45 zł /półmisek (10 porcji)
Śledź po polsku z cebulką w oleju35 zł /półmisek (10 porcji)
Tatar śledziowy45 zł /półmisek (10 porcji)
Filet z łososia w galarecie120 zł /półmisek (10 porcji)
Tatar z łososia wędzonego95 zł /półmisek (10 porcji)
Roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami65 zł /półmisek (10 porcji)
Rolada z sandacza i łososia w galarecie75 zł /półmisek (10 porcji)
Sandacz w galarecie z chrzanem70 zł /półmisek (10 porcji)
Węgorz wędzony na sałatce jajecznej (min. zamówienie 20 porcji)120 zł /półmisek (10 porcji)
Ryby wędzone80 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka faszerowane45 zł /półmisek (10 porcji)
Sałatka jarzynowa45 zł /miska (10 porcji)
Sałatka śledziowa z jajkiem45 zł /miska (10 porcji)
Sałatka po hawajsku z kurczakiem45 zł /miska (10 porcji)
Sałatka warstwowa z kurczakiem45 zł /miska (10 porcji)
Sałatka z cukinią, mozzarellą i pomidorkami cherry45 zł /miska (10 porcji)

Sylwester ornament

Bufet ciepły

Barszczyk czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami10 zł /1 porcja
Zupa borowikowa10 zł /1 porcja
Staropolski żur10 zł /1 porcja
Zupa gulaszowa10 zł /1 porcja
Kaczka z pieca na pieczonych jabłkach z sosem żurawinowym34,50 zł /1 porcja
Pieczona noga z gesi32,50 zł /1 porcja
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i serem dor blue22,50 zł /1 porcja
Pierś z kurczaka faszerowana grillowanymi warzywami w sosie pomidorowym18,50 zł /1 porcja
Zrazy wołowe zawijane w sosie pieczeniowym24,50 zł /1 porcja
Pieczona karkówka w sosie borowikowym18,50 zł /1 porcja
Pieczone żeberka w sosie bbq19,50 zł /1 porcja
Bigos staropolski24,50 zł /1 porcja
Sandacz w sosie porowo-winnym22,50 zł /1 porcja
Łosoś w sosie koperkowym23,50 zł /1 porcja
Dorsz w sosie cytrynowym18,50 zł /1 porcja
Makaron penne z warzywnym ratatouille22,50 zł /1 porcja
Pierogi z kapustą i grzybami3,20 zł /1 szt.
Pierogi ruskie3,20 zł /1 szt.
Pierogi z mięsem3,20 zł /1 szt.
Surówka z białej kapusty5 zł /1 porcja
Sałatka z buraczków5 zł /1 porcja
Kopytka5 zł /1 porcja

Sylwester ornament

Bufet deserowy

Sernik - ok. 2,7 kg (foremka 21 cm /27 cm)189 zł /1 szt.
Szarlotka - ok. 2,5 kg (foremka 21 cm /27 cm)165 zł /1 szt.
Rolada makowa biszkoptowa - ok. 0,5 kg (długość 28 cm / średnica 5 cm)65 zł /1 szt.
Piernik - ok. 0,8 kg (foremka 36 cm / 6 cm)75 zł /1szt
Tiramisu - 2,2 kg (foremka 21 cm /27 cm)165 zł /1 szt.

 

Sylwester ornament

Potrawy możemy przygotować

  • na półmiskach dostarczonych przez Państwa,
  • na półmiskach porcelanowych – kaucja za wypożyczenie wynosi 50 zł
  • w pojemnikach jednorazowych. Koszt to:
    • taca duża – 5,50 zł /1 szt.
    • taca mała – 3,50 zł /1 szt.
    • pojemnik na sałatkę – 3,50 zł /1 szt.
    • pojemnik na zupę – 1,50 zł /1 szt.
    • pojemnik dwudzielny na danie główne – 1,50 zł /1 szt.


Sylwester ornament