Ornament

Imieniny, Urodziny, Rocznice Ślubu

Imieniny, Urodziny, Rocznice Ślubu – wszystkie te okazje wymagają wyjątkowej oprawy kulinarnej, czyli wybornego menu, które na długo zostanie w pamięci Państwa Gości.
Gospoda Catering specjalizuje się w obsłudze wszelkiego typu imprez domowych. Przygotujemy dla Państwa wspaniałe menu – zarówno ciepłe dania jaki i zimne przekąski a nasi cukiernicy zadbają nie tylko o pyszne desery ale i chętnie upieką wyjątkowe torty okolicznościowe.

Pod spodem prezentujemy cztery przykładowe zestawy menu. Możecie Państwo wybrać jeden z nich, zmodyfikować go lub skomponować własny.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

 Ornament

 

Catering na Urodziny, Imieniny, Rocznice – OFERTA do wydruku.pdf

 

Ornament

Menu  I

ZUPA

Aromatyczna zupa borowikowa

DANIE GŁÓWNE

Kaczka z pieca
Gulasz z jelenia
Kopytka
Placuszki z kaszy gryczanej
Jabłka pieczone z majerankiem
Sałatka z buraczków

BUFET DESEROWY

Ciasta własnego wypieku: rolada makowa, sernik, keks, szarlotka, babeczki

Cena pakietu – 60 zł brutto za osobę

Dodatkowo obsługę i transport wyceniamy indywidualnie. Zależą one od ilości osób, odległości, potrzebnego sprzętu i zastawy stołowej. Możliwy jest odbiór własny w naszej restauracji Gospoda pod Młynem w Warszawie na Ursynowie.

Ornament

Menu II

DANIE GŁÓWNE

Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym w sosie tymiankowym
Duszone polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Ziemniaki opiekane
Kopytka
Surówka z białej kapusty
Surówka z marchewki

BUFET ZIMNY

Wędliny i mięsa pieczone
Wybór pasztetów
Roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami
Jajka faszerowane
Śledzie na 3 sposoby
Sałata z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi w dressingu miodowym
Sałatka z cukinią, mozzarellą i pomidorkami cherry w dressingu ziołowym
Pieczywo

BUFET DESEROWY

Ciasta własnego wypieku: rolada makowa, sernik, keks, szarlotka, babeczki

Cena pakietu – 84 zł brutto za osobę

Dodatkowo obsługę i transport wyceniamy indywidualnie. Zależą one od ilości osób, odległości, potrzebnego sprzętu i zastawy stołowej. Możliwy jest odbiór własny w naszej restauracji Gospoda pod Młynem w Warszawie na Ursynowie.

Ornament

Menu III

ZUPA

Staropolski żur z kiełbasą i jajkiem

DANIE GŁÓWNE

Roladki ze schabu i boczku z serem wędzonym i cukinią
Pierś z kurczaka faszerowana grillowanymi warzywami w sosie pomidorowym
Ziemniaki opiekane
Kasza pęczak z suszonymi pomidorami
Buraczki zasmażane
Surówka z białej kapusty

BUFET ZIMNY

Wędliny i mięsa pieczone
Wybór pasztetów
Roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami
Jajka faszerowane
Śledzie na 3 sposoby
Sałata z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi w dressingu miodowym
Sałatka z cukinią, mozzarellą i pomidorkami cherry w dressingu ziołowym
Pieczywo

BUFET DESEROWY

Ciasta własnego wypieku: rolada makowa, sernik, keks, szarlotka, babeczki

Cena pakietu – 92 zł brutto za osobę

Dodatkowo obsługę i transport wyceniamy indywidualnie. Zależą one od ilości osób, odległości, potrzebnego sprzętu i zastawy stołowej. Możliwy jest odbiór własny w naszej restauracji Gospoda pod Młynem w Warszawie na Ursynowie.

Ornament

Menu IV

ZUPA

Zupa kurkowa

DANIE GORĄCE

Zrazy wołowe zawijane w sosie pieczeniowym
Pieczona noga z gęsi
Ziemniaki opiekane
Placuszki ziemniaczane
Surówka z białej kapusty
Sałatka z buraczków

BUFET ZIMNY

Wędliny i mięsa pieczone
Wybór pasztetów
Roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami
Jajka faszerowane
Śledzie na 3 sposoby
Sałata z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi w dressingu miodowym
Sałatka z cukinią, mozzarellą i pomidorkami cherry w dressingu ziołowym
Pieczywo

BUFET DESEROWY

Ciasta własnego wypieku: rolada makowa, sernik, keks, szarlotka, babeczki

GORĄCY BUFET

Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi ruskie
Pierogi z mięsem
Barszczyk czerwony

Cena pakietu – 114,50 zł brutto za osobę

Dodatkowo obsługę i transport wyceniamy indywidualnie. Zależą one od ilości osób, odległości, potrzebnego sprzętu i zastawy stołowej. Możliwy jest odbiór własny w naszej restauracji Gospoda pod Młynem w Warszawie na Ursynowie.

 

Ornament

Menu do własnej kompozycji

Tym z Państwa, którzy chcieliby sami stworzyć własne menu na przyjęcie, przedstawiamy poniżej listę potraw, które można u nas zamówić. Prosimy o wysłanie nam maila z Państwa wyborem na adres biuro@gospodacatering.pl. Wówczas przygotujemy indywidualnie wycenioną ofertę.

 

Ornament

ZUPY
Rosół z makaronem8 zł /1 porcja
Tradycyjna zupa pomidorowa z makaronem10 zł /1 porcja
Staropolski żur z kiełbasą i jajkiem10 zł /1 porcja
Krem z pomidorów10 zł /1 porcja
Zupa borowikowa10 zł /1 porcja
Zupa kurkowa10 zł /1 porcja
Barszczyk czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami10 zł /1 porcja
Zupa gulaszowa10 zł /1 porcja
Zupa z dyni (sezonowo)10 zł /1 porcja

 

DANIA GŁÓWNE
Pierś z kurczaka w sosie kurkowym18,50 zł /1 porcja
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami w sosie tymiankowym22,50 zł /1 porcja
Pierś z kurczaka faszerowana grillowanymi warzywami w sosie
pomidorowym
18,50 zł /1 porcja
Kaczka z pieca na pieczonych jabłkach z sosem żurawinowym34,50 zł /1 porcja
Pieczona noga z gęsi32,50 zł /1 porcja
Zrazy wołowe zawijane w sosie pieczeniowym24,50 zł /1 porcja
Pieczona karkówka w sosie z zielonego pieprzu16,50 zł /1 porcja
Duszone poledwiczki wieprzowe w sosie grzybowym24,50 zł /1 porcja
Grillowane koteciki schabowe w sosie myśliwskim24,50 zł /1 porcja
Roladka ze schabu i boczku z serem wędzonym i cukinią24,50 zł /1 porcja
Pieczone żeberka w sosie bbq19,50 zł /1 porcja
Gulasz z jelenia24,50 zł /1 porcja
Łosoś w sosie koperkowym23,50 zł /1 porcja
Sandacz w sosie porowo-winnym22,50 zł /1 porcja
Panierowany filet z kurczaka (dla dzieci)12,50 zł /1 porcja
Pierogi z mięsem3,20 zł /1 szt.
Pierogi z kapustą i grzybami3,20 zł /1 szt.
Pierogi ruskie3,20 zł /1 szt.
Ziemniaki opiekane5 zł /1 porcja
Kopytka5 zł /1 porcja
Placuszki ziemniaczana5 zł /1 porcja
Placuszki z kaszy gryczanej5 zł /1 porcja
Kasza gryczana5 zł /1 porcja
Kasza pęczak z suszonymi pomidorami5 zł /1 porcja
Ryż z warzywami5 zł /1 porcja
Surówka z białej kapusty5 zł /1 porcja
Surówka z marchewki5 zł /1 porcja
Sałatka z buraczków5 zł /1 porcja
Buraczki zasmażane5 zł /1 porcja
Kapusta zasmażana5 zł /1 porcja
Jabłka pieczone z majerankiem5 zł /1 porcja

 

BUFET ZIMNY
Wędliny i mięsa pieczone56 zł /półmisek (10 porcji)
Schab po warszawsku65 zł /półmisek (10 porcji)
Wybór pasztetów70 zł /półmisek (10 porcji)
Tatar wołowy122,50 zł /półmisek (10 porcji)
Indyk na musie z tuńczyka68 zł /półmisek (10 porcji)
Indyk na musie z brzoskwiń z imbirem68 zł /półmisek (10 porcji)
Rolada z kurczaka z pistacjami68 zł /półmisek (10 porcji)
Galaretki z kurczaka (tymbaliki)45 zł /półmisek (10 porcji)
Pierś z kaczki na musie żurawinowym80 zł /półmisek (10 porcji)
Śledzie na 3 sposoby45 zł /półmisek (10 porcji)
Śledź po polsku z cebulką w oleju35 zł /półmisek (10 porcji)
Tatar śledziowy45 zł /półmisek (10 porcji)
Filet z łososia w galarecie70 zł /półmisek (10 porcji)
Tatar z łososia wędzonego95 zł /półmisek (10 porcji)
Roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami65 zł /półmisek (10 porcji)
Sandacz w galarecie z chrzanem70 zł /półmisek (10 porcji)
Sandacz (lub łosoś) w galarecie z owocami morza105 zł /półmisek (10 porcji)
Rolada z sandacza i łososia w galarecie75 zł /półmisek (10 porcji)
Węgorz wędzony na sałatce jajecznej120 zł /półmisek (10 porcji)
Ryby wędzone (pstrąg, łosoś, makrela, węgorz)80 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka z pastą jajeczną z łososiem, oliwką i rzodkiewką45 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka faszerowane pieczarkami48 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka faszerowane musem chrzanowym z szynką48 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka faszerowane z łososiem wędzonym55 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami48 zł /półmisek (10 porcji)
Sałatka jarzynowa37 zł /miska (10 porcji)
Sałatka śledziowa z jajkiem37 zł /miska (10 porcji)
Sałatka ziemniaczana34 zł /miska (10 porcji)
Sałatka po hawajsku z kurczakiem37 zł /miska (10 porcji)
Sałatka warstwowa z serem, kurczakiem i sosem czosnkowym45 zł /miska (10 porcji)
Sałatka z cukinią, mozzarellą i pomidorkami cherry45 zł /miska (10 porcji)
Sałata z gruszką i serem dor blue w dressingu miodowym37 zł /miska (10 porcji)
Sałata z fetą i oliwkami w dressingu ziołowym37 zł /miska (10 porcji)
Sałata z wędzonym pstrągiem i grzankami w dressingu czosnkowym45 zł /miska (10 porcji)
BUFET DESEROWY

Ciasta (rolada makowa, sernik, keks, szarlotka, babeczki)65 zł /półmisek (10 porcji)
Owoce filetowane45 zł /półmisek (10 porcji)
Mini panna cotta5 zł /1 szt.
Mini mus tiramisu5 zł /1 szt.
Mini creme caramel5 zł /1 szt.
Mini mus waniliowy5 zł /1 szt.
Mini mus czekoladowy5 zł /1 szt.
Tort okolicznościowy śmietanowo-owocowy10 zł /1 porcja
Tort okolicznościowy czekoladowy z wiśniami14,50 zł /1 porcja
Tort okolicznościowy kawowo-bezowy14,50 zł /1 porcja
Ornament

Potrawy możemy przygotować
  • na półmiskach dostarczonych przez Państwa,
  • na półmiskach porcelanowych – kaucja za wypożyczenie wynosi 50 zł
  • w pojemnikach jednorazowych. Koszt to:
    • taca duża – 5,50 zł /1 szt.
    • taca mała – 3,50 zł /1 szt.
    • pojemnik na sałatkę – 3,50 zł /1 szt.
    • pojemnik na zupę – 1,50 zł /1 szt.
    • pojemnik dwudzielny na danie główne – 1,50 zł /1 szt.

 

Ornament

W mailu z zapytaniem prosimy o uwzględnienie odpowiedzi na następujące pytania:

  • Planowany termin imprezy (data i godzina)
  • Planowane miejsce imprezy
  • Planowana ilość osób
  • Czy w menu powinniśmy uwzględnić napoje i alkohole?
  • Czy interesuje Państwa obsługa gości?
  • Czy chcą Państwo wypożyczyć zastawę stołową, sztućce i szkło?
  • Czy chcą Państwo wypożyczyć stoły i krzesła?
  • Prosimy o podanie numeru kontaktowego do Państwa.