ornement

Catering na Chrzciny

Chrzciny to wspaniałe i wyjątkowe wydarzenie dla całej rodziny. Aby uczcić tę niezwykle ważną uroczystość, proponujemy Państwu pomoc w zorganizowaniu imprezy rodzinnej przy wykorzystaniu naszego cateringu. Nasza firma cateringowa zajmie się przyrządzaniem oraz serwowaniem potraw a Państwo znajdziecie czas na rozmowę z gośćmi i radosne przeżywanie tego ważnego święta.

Nasz szef kuchni przygotował dla Państwa menu, w oparciu o najsmaczniejsze dania kuchni polskiej. Takie, które znakomicie sprawdzi się na przyjęciach w gronie rodzinnym. Możecie Państwo zamówić jeden z przedstawionych poniżej zestawów na Chrzciny lub skomponować własny. Uwzględnimy Państwa indywidualne oczekiwania i życzenia, dostosowując jadłospis do rodzinnych gustów i tradycji oraz przygotujemy unikatową ofertę cateringową na Chrzciny w Państwa domu. Na życzenie możemy dostarczyć niezbędny sprzęt, wypożyczyć talerze i sztućce oraz zapewnić obsługę kelnerską.

Doskonałe potrawy, szybka i sprawna obsługa, doświadczony zespół sprawią, że catering na Chrzciny przygotowany przez Gospodę Catering pozostanie na długo w Państwa Pamięci. Serdecznie zapraszamy do kontaktu.

ornement

 

Catering na Chrzciny – OFERTA do wydruku.pdf

 

ornement

Menu  I

ZUPA

Rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE

Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym w sosie tymiankowym
Ziemniaki opiekane
Surówka z białej kapusty

BUFET DESEROWY

Ciasta własnego wypieku: rolada makowa, sernik, keks, szarlotka, babeczki

Cena pakietu – 51 zł brutto za osobę

Dodatkowo obsługę i transport wyceniamy indywidualnie. Zależą one od ilości osób, odległości, potrzebnego sprzętu i zastawy stołowej. Możliwy jest odbiór własny w naszej restauracji Gospoda pod Młynem w Warszawie na Ursynowie.

 ornement

Menu II

ZUPA

Kremowa zupa z pomidorów z dodatkiem kwaśnej śmietany

DANIE GŁÓWNE

Duszone polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Pierś z kurczaka faszerowana grillowanymi warzywami w sosie serowym
Ziemniaki opiekane
Kopytka
Surówka z białej kapusty
Surówka z marchewki

BUFET ZIMNY

Wędliny i mięsa pieczone
Schab po warszawsku
Indyk na musie z brzoskwiń z imbirem
Jajka faszerowane
Śledzie na 3 sposoby
Sałatka jarzynowa
Sałata z fetą i oliwkami w dressingu ziołowym
Pieczywo

BUFET DESEROWY

Ciasta własnego wypieku: rolada makowa, sernik, keks, szarlotka, babeczki

Cena pakietu – 90,50 zł brutto za osobę

Dodatkowo obsługę i transport wyceniamy indywidualnie. Zależą one od ilości osób, odległości, potrzebnego sprzętu i zastawy stołowej. Możliwy jest odbiór własny w naszej restauracji Gospoda pod Młynem w Warszawie na Ursynowie.

 ornement

Menu III

ZUPA

Staropolski żur z kiełbasą i jajkiem

DANIE GORĄCE

Pieczona karkówka w sosie borowikowym
Kaczka z pieca na pieczonych jabłkach z sosem żurawinowym
Kopytka
Placuszki ziemniaczane
Surówka z białej kapusty
Sałatka z buraczków

BUFET ZIMNY

Wędliny i mięsa pieczone
Schab po warszawsku
Indyk na musie z brzoskwiń z imbirem
Jajka faszerowane
Śledzie na 3 sposoby
Sałatka jarzynowa
Sałatka po hawajsku z kurczakiem
Sałata z fetą i oliwkami w dressingu ziołowym
Pieczywo

BUFET DESEROWY

Ciasta własnego wypieku: rolada makowa, sernik, keks, szarlotka, babeczki

Cena pakietu – 97 zł brutto za osobę

Dodatkowo obsługę i transport wyceniamy indywidualnie. Zależą one od ilości osób, odległości, potrzebnego sprzętu i zastawy stołowej. Możliwy jest odbiór własny w naszej restauracji Gospoda pod Młynem w Warszawie na Ursynowie.

 ornement

Menu IV

ZUPA

Aromatyczna zupa borowikowa z dodatkiem kwaśnej śmietany

DANIE GORĄCE

Zrazy wołowe zawijane w sosie pieczeniowym
Pieczona noga z gęsi
Kopytka
Placuszki z kaszy gryczanej
Surówka z białej kapusty
Sałatka z buraczków

BUFET ZIMNY

Wędliny i mięsa pieczone
Schab po warszawsku
Indyk na musie z brzoskwiń z imbirem
Jajka faszerowane
Śledzie na 3 sposoby
Sałatka jarzynowa
Sałatka po hawajsku z kurczakiem
Sałata z fetą i oliwkami w dressingu ziołowym
Pieczywo

BUFET DESEROWY

Ciasta własnego wypieku: rolada makowa, sernik, keks, szarlotka, babeczki

GORĄCY BUFET

Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi ruskie
Pierogi z mięsem
Barszczyk czerwony

Cena pakietu – 117,50 zł brutto za osobę

Dodatkowo obsługę i transport wyceniamy indywidualnie. Zależą one od ilości osób, odległości, potrzebnego sprzętu i zastawy stołowej. Możliwy jest odbiór własny w naszej restauracji Gospoda pod Młynem w Warszawie na Ursynowie.

ornement

Dodatkowo oferujemy

Tort okolicznościowy śmietanowo-owocowy – 10 zł /porcja
Tort okolicznościowy czekoladowy z wiśniami – 14,50 zł /porcja
Raca na tort – 7 zł /szt.

Torty podajemy w całości
Minimalne zamówienie wynosi 12 porcji

Zdjęcia przykładowych tortów

Tort na chrzciny dla dziewczynki min  Tort na chrzciny chlopca min

 

 ornement

Menu na Chrzciny do własnej kompozycji

Tym z Państwa, którzy chcieliby sami stworzyć własne menu na Chrzciny, przedstawiamy poniżej listę potraw, które można u nas zamówić. Prosimy o wysłanie nam maila z Państwa wyborem na adres biuro@gospodacatering.pl. Wówczas przygotujemy indywidualnie wycenioną ofertę na Chrzciny.

ornement

ZUPY
Rosół z makaronem8 zł /1 porcja
Tradycyjna zupa pomidorowa z makaronem10 zł /1 porcja
Staropolski żur z kiełbasą i jajkiem10 zł /1 porcja
Krem z pomidorów10 zł /1 porcja
Zupa borowikowa10 zł /1 porcja
Zupa kurkowa10 zł /1 porcja
Barszczyk czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami10 zł /1 porcja
Zupa gulaszowa10 zł /1 porcja
Zupa z dyni (sezonowo)10 zł /1 porcja
DANIA GŁÓWNE
Pierś z kurczaka w sosie kurkowym18,50 zł /1 porcja
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami w sosie tymiankowym22,50 zł /1 porcja
Pierś z kurczaka faszerowana grillowanymi warzywami w sosie
pomidorowym
18,50 zł /1 porcja
Kaczka z pieca na pieczonych jabłkach z sosem żurawinowym34,50 zł /1 porcja
Pieczona noga z gęsi32,50 zł /1 porcja
Zrazy wołowe zawijane w sosie pieczeniowym24,50 zł /1 porcja
Pieczona karkówka w sosie z zielonego pieprzu16,50 zł /1 porcja
Duszone poledwiczki wieprzowe w sosie grzybowym24,50 zł /1 porcja
Grillowane koteciki schabowe w sosie myśliwskim24,50 zł /1 porcja
Roladka ze schabu i boczku z serem wędzonym i cukinią24,50 zł /1 porcja
Pieczone żeberka w sosie bbq19,50 zł /1 porcja
Gulasz z jelenia24,50 zł /1 porcja
Łosoś w sosie koperkowym23,50 zł /1 porcja
Sandacz w sosie porowo-winnym22,50 zł /1 porcja
Panierowany filet z kurczaka (dla dzieci)12,50 zł /1 porcja
Pierogi z mięsem3,20 zł /1 szt.
Pierogi z kapustą i grzybami3,20 zł /1 szt.
Pierogi ruskie3,20 zł /1 szt.
Ziemniaki opiekane5 zł /1 porcja
Kopytka5 zł /1 porcja
Placuszki ziemniaczane5 zł /1 porcja
Placuszki z kaszy gryczanej5 zł /1 porcja
Kasza gryczana5 zł /1 porcja
Kasza pęczak z suszonymi pomidorami5 zł /1 porcja
Ryż z warzywami5 zł /1 porcja
Surówka z białej kapusty5 zł /1 porcja
Surówka z marchewki5 zł /1 porcja
Sałatka z buraczków5 zł /1 porcja
Buraczki zasmażane5 zł /1 porcja
Kapusta zasmażana5 zł /1 porcja
Jabłka pieczone z majerankiem5 zł /1 porcja
BUFET ZIMNY
Wędliny i mięsa pieczone56 zł /półmisek (10 porcji)
Schab po warszawsku65 zł /półmisek (10 porcji)
Wybór pasztetów70 zł /półmisek (10 porcji)
Tatar wołowy122,50 zł /półmisek (10 porcji)
Indyk na musie z tuńczyka68 zł /półmisek (10 porcji)
Indyk na musie z brzoskwiń z imbirem68 zł /półmisek (10 porcji)
Rolada z kurczaka z pistacjami68 zł /półmisek (10 porcji)
Galaretki z kurczaka (tymbaliki)45 zł /półmisek (10 porcji)
Pierś z kaczki na musie żurawinowym90 zł /półmisek (10 porcji)
Śledzie na 3 sposoby45 zł /półmisek (10 porcji)
Śledź po polsku z cebulką w oleju35 zł /półmisek (10 porcji)
Tatar śledziowy45 zł /półmisek (10 porcji)
Filet z łososia w galarecie120 zł /półmisek (10 porcji)
Tatar z łososia wędzonego95 zł /półmisek (10 porcji)
Roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami65 zł /półmisek (10 porcji)
Sandacz w galarecie z chrzanem70 zł /półmisek (10 porcji)
Sandacz (lub łosoś) w galarecie z owocami morza105 zł /półmisek (10 porcji)
Rolada z sandacza i łososia w galarecie75 zł /półmisek (10 porcji)
Węgorz wędzony na sałatce jajecznej (min. zamówienie 20 porcji)120 zł /półmisek (10 porcji)
Ryby wędzone (pstrąg, łosoś, makrela, węgorz)90 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka z pastą jajeczną z łososiem, oliwką i rzodkiewką45 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka faszerowane pieczarkami48 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka faszerowane musem chrzanowym z szynką48 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka faszerowane z łososiem wędzonym55 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami48 zł /półmisek (10 porcji)
Sałatka jarzynowa45 zł /miska (10 porcji)
Sałatka śledziowa z jajkiem45 zł /miska (10 porcji)
Sałatka ziemniaczana40 zł /miska (10 porcji)
Sałatka po hawajsku z kurczakiem45 zł /miska (10 porcji)
Sałatka warstwowa z serem, kurczakiem i sosem czosnkowym45 zł /miska (10 porcji)
Sałatka z cukinią, mozzarellą i pomidorkami cherry45 zł /miska (10 porcji)
Sałata z gruszką i serem dor blue w dressingu miodowym40 zł /miska (10 porcji)
Sałata z fetą i oliwkami w dressingu ziołowym40 zł /miska (10 porcji)
Sałata z wędzonym pstrągiem i grzankami w dressingu czosnkowym49 zł /miska (10 porcji)
BUFET DESEROWY
Ciasta (rolada makowa, sernik, keks, szarlotka, babeczki)65 zł /półmisek (10 porcji)
Owoce filetowane45 zł /półmisek (10 porcji)
Mini panna cotta5 zł /1 szt.
Mini mus tiramisu5 zł /1 szt.
Mini creme caramel5 zł /1 szt.
Mini mus waniliowy5 zł /1 szt.
Mini mus czekoladowy5 zł /1 szt.
Tort okolicznościowy śmietanowo-owocowy10 zł /1 porcja
Tort okolicznościowy czekoladowy z wiśniami14,50 zł /1 porcja
Tort okolicznościowy kawowo-bezowy14,50 zł /1 porcja

 

ornement

Potrawy możemy przygotować
  • na półmiskach dostarczonych przez Państwa,
  • na półmiskach porcelanowych – kaucja za wypożyczenie wynosi 50 zł
  • w pojemnikach jednorazowych. Koszt to:
    • taca duża – 5,50 zł /1 szt.
    • taca mała – 3,50 zł /1 szt.
    • pojemnik na sałatkę – 3,50 zł /1 szt.
    • pojemnik na zupę – 1,50 zł /1 szt.
    • pojemnik dwudzielny na danie główne – 1,50 zł /1 szt.

ornement

Serdecznie zapraszamy do przesyłania nam zapytań na adres biuro@gospodacatering.pl

W mailu z zapytaniem prosimy o uwzględnienie odpowiedzi na następujące pytania:

  • Planowany termin imprezy (data i godzina)
  • Planowane miejsce imprezy
  • Planowana ilość osób
  • Czy w menu powinniśmy uwzględnić napoje i alkohole?
  • Czy interesuje Państwa obsługa gości?
  • Czy chcą Państwo wypożyczyć zastawę stołową, sztućce i szkło?
  • Czy chcą Państwo wypożyczyć stoły i krzesła?
  • Prosimy o podanie numeru kontaktowego do Państwa.