ornement

Koktajle

Premiera nowego filmu, wernisaż, otwarcie nowego biura czy prezentacja nowego produktu to tylko niektóre okazje, do których doskonale pasują drobne, eleganckie przekąski typu finger food, konsumowane na stojąco, często w towarzystwie wina musującego lub szampana.

Nasza firma cateringowa przygotowała zestawy menu, które świetnie sprawdzą się na przyjęciach typu koktajl. Możecie Państwo wybrać jedną z prezentowanych poniżej propozycji lub ułożyć własną.

Zapraszamy do wysyłania nam zapytań ofertowych. Nasza firma cateringowa z przyjemnością zadba o wyborny poczęstunek, który uświetni każde ważne wydarzenie.

ornement

Menu Koktajlowe

Propozycje dla 100 osób

Propozycja I

PRZEKĄSKI KOKTAJLOWE ZIMNE
Kanapki dekoracyjne z łososiem, cytryną i koperkiem – 50 szt.
Kanapki dekoracyjne z jajkiem i kawiorem – 50 szt.
Kanapki dekoracyjne z anchois i pastą śmietankową – 50 szt.
Kanapki dekoracyjne z salami i ogórkiem konserwowym – 50 szt.
Kanapki dekoracyjne z mozzarellą i pomidorem – 50 szt.
Kanapki dekoracyjne z musem z pieczonej papryki – 50 szt.

DESERY KOKTAJLOWE
Ciasta własnego wypieku (mini ptysie, mini szarlotki, mini serniczki, babeczki) – 300 szt.

Cena pakietu – 29 zł brutto za osobę (26,85 zł netto)

 

ornement

Propozycja II

PRZEKĄSKI KOKTAJLOWE ZIMNE
Tartinki z szynką prosciutto i melonem – 40 szt.
Tartinki z serem camembert i kiwi – 40 szt.
Tartinki ze schabem na musie chrzanowym – 40 szt.
Vol au vent z szyjkami rakowymi i pastą śmietankową – 40 szt.
Vol au vent z musem z koziego sera – 40 szt.
Vol au vent z musem z pieczonej papryki – 40 szt.
Ptysie z tatarem z łososia, cytryną i koperkiem – 40 szt.
Ptysie z jajkiem, pastą jajeczną i kawiorem – 40 szt.
Ptysie z musem z tuńczyka i kaparami – 40 szt.
Mini crepes z pstrągiem wędzonym i zielonym pieprzem – 40 szt.
Mini crepes z serem dor blue i konfiturą z cebuli – 40 szt.
Mini crepes z pastą fasolową, serem gouda i szynką szwardzwaldką – 40 szt.
Koreczki – 120 szt.

Cena pakietu – 36,50 zł brutto za osobę (33,80 zł netto)

 

ornement

Propozycja III

PRZEKĄSKI KOKTAJLOWE ZIMNE
Tartinki z jajkiem przepiórczym i kawiorem – 40 szt.
Tartinki z anchois i pastą śmietankową – 40 szt.
Tartinki z polędwicą łososiową i ogórkiem konserwowym – 40 szt.
Vol au vent z pasztetem i żurawiną – 40 szt.
Vol au vent z wędzonym pstrągiem – 40 szt.
Vol au vent z musem z pieczonej papryki – 40 szt.
Mini crepes z łososiem wędzonym i musem kaparowym – 40 szt.
Mini crepes z serem dor blue i konfiturą z cebuli – 40 szt.
Mini crepes z szynką szwardzwaldzką i cukinią grillowaną – 40 szt.
Kruche babeczki ze schabem na sosie chrzanowym – 40 szt.
Kruche babeczki z salami i ogórkiem konserwowym – 40 szt.
Kruche babeczki z musem z suszonych pomidorów – 40 szt.
Koreczki – 120 szt.

DESERY KOKTAJLOWE
Mini mus tiramisu – 25 szt.
Mini panna cotta – 25 szt.
Mini creme caramel – 25 szt.
Mini mus czekoladowy – 25 szt.
Ciasta własnego wypieku (mini ptysie, mini szarlotki, mini serniczki, babeczki) – 200 szt.

ALKOHOL
Wino musujące – 100 kieliszków

Cena pakietu – 51,50 zł brutto za osobę (47,35 zł netto)

 

ornement

Propozycja IV

PRZEKĄSKI KOKTAJLOWE ZIMNE
Tartinki z anchois i pastą śmietankową – 50 szt.
Tartinki z salami i ogórkiem konserwowym – 50 szt.
Tartinki z serem mimolette i serem gouda – 50 szt.
Vol au vent z szyjkami rakowymi i pastą śmietankową – 50 szt.
Vol au vent z musem z tuńczyka i kaparami – 50 szt.
Vol au vent z musem z pieczonej papryki – 50 szt.
Ptysie z pasztetem, żurawiną i ogórkiem konserwowym – 50 szt.
Ptysie z jajkiem, pastą jajeczną i kawiorem – 50 szt.
Ptysie z musem z suszonych pomidorów – 50 szt.
Koreczki – 50 szt.
Gruszki balsamiczne w szynce prosciutto – 25 szt.
Roladka ze schabu z musem chrzanowym i jajkiem przepiórczym – 25 szt.
Roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami – 25 szt.
Mini szaszłyczki caprese – z mozzarellą i pomidorkiem cherry – 25 szt.

DESERY KOKTAJLOWE
Mini mus tiramisu – 25 szt.
Mini panna cotta – 25 szt.
Mini creme caramel – 25 szt.
Mini mus czekoladowy – 25 szt.
Ciasta własnego wypieku (mini ptysie, mini szarlotki, mini serniczki, babeczki) – 200 szt.

PRZEKĄSKI KOKTAJLOWE NA CIEPŁO
Kurczak teryiaki na szpadce – 70 szt.
Mini szaszłyczki z polędwiczki wieprzowej z pieczarką, cukinią i papryką – 70 szt.
Ser wędzony zawijany z cukinią i szynką szwardzwaldzką na szpadce – 70 szt.
Mini szaszłyczki z łososia i ananasa – 70 szt.
Śliwki w boczku – 70 szt.

ALKOHOL
Wino musujące – 100 kieliszków

Cena pakietu – 77,50 zł brutto za osobę (71,17 zł netto)

 

ornement

Propozycja V

PRZEKĄSKI KOKTAJLOWE ZIMNE
Tartinki z jajkiem i kawiorem – 50 szt.
Tartinki z pasztetem, żurawiną i ogórkiem konserwowym – 50 szt.
Tartinki z kindziukiem i musztardą – 50 szt.
Vol au vent z musem z wędzonego pstrąga – 50 szt.
Vol au vent z musem z suszonych pomidorów – 50 szt.
Vol au vent z musem z pieczonej papryki- 50 szt.
Ptysie z szyjkami rakowymi i pastą śmietankową – 50 szt.
Ptysie z tatarem z łososia, cytryną i koperkiem – 50 szt.
Ptysie z pastą ziołową – 50 szt.
Koreczki – 50 szt.
Daktyle nadziewane serem pleśniowym z orzechem włoskim – 25 szt.
Melon z szynką prosciutto – 25 szt.
Łosoś wędzony w sosie teryiaki z ogórkiem świeżym i serkiem śmietankowym – 25 szt.
Roladki z grillowanej cukinii z serem feta i kaparami – 25 szt.

DESERY KOKTAJLOWE
Mini mus tiramisu – 25 szt.
Mini panna cotta – 25 szt.
Mini creme caramel – 25 szt.
Mini mus czekoladowy – 25 szt.
Ciasta własnego wypieku (mini ptysie, mini szarlotki, mini serniczki, babeczki) – 200 szt.

PRZEKĄSKI KOKTAJLOWE NA CIEPŁO
Pieczone pałki z kurczaka w sosie sweet chilli – 60 szt.
Mini szaszłyczki z polędwiczki wieprzowej z pieczarką, cukinią i papryką – 60 szt.
Roladki z soli zawijane w cukinię w sosie porowo-winnym – 60 szt.
Krewetka panierowana w panko na szpadce – 60 szt.
Śliwki w boczku – 60 szt.
Morele w boczku – 60 szt.

ALKOHOL
Wino musujące – 100 kieliszków
Wino Ribeaupierre Merlot i Chardonnay – 0,2l /1 os.
Soki owocowe – 0,2l /1 os.

Cena pakietu – 89,50 zł brutto za osobę (81,26 zł netto)

 

ornement

Podane ceny zawierają transport na terenie Warszawy i okolic, wypożyczenie sprzętu i zastawy stołowej, obsługę.
Minimalna kwota zamówienia to 1000 zł brutto. Przy grupach poniżej 50 osób doliczany jest serwis w wysokości 250 zł brutto.

ornement

MENU Koktajlowe do własnej kompozycji

Przekąski koktajlowe zimne

TARTINKI

Tartinki z łososiem, cytryną i koperkiem
Tartinki z tatarem z łososia wędzonego
Tartinki z pstrągiem wędzonym i ogórkiem konserwowym
Tartinki z pastą z tuńczyka i kaparami
Tartinki z szyjkami rakowymi i pastą śmietankową
Tartinki z jajkiem i kawiorem
Tartinki z anchois i pastą śmietankową
Tartinki z serem camembert i truskawką/winogronem/kiwi
Tartinki z musem z sera dor blue z winogronami i orzechem włoskim
Tartinki z serem mimolette i serem gouda
Tartinki z serem wędzonym i żurawiną
Tartinki z pastą ziołową
Tartinki z musem z pieczonej papryki
Tartinki z musem z suszonych pomidorów
Tartinki z szynką prosciutto, serem kozim i suszoną morelą
Tartinki z szynką prosciutto i melonem
Tartinki z polędwicą łososiową i ogórkiem konserwowym
Tartinki z szynką z piersi indyka i oliwką zieloną
Tartinki z szynką, pomidorem i ogórkiem
Tartinki z salami i ogórkiem konserwowym
Tartinki z kindziukiem i musztardą
Tartinki ze schabem na sosie chrzanowym
Tartinki z pasztetem, patisonem i ogórkiem
Tartinki z pasztetem i cebulką marynowaną

VOL AU VENT

Vol au vent z tatarem z łososia, cytryną i koperkiem
Vol au vent z musem z wędzonego pstrąga
Vol au vent z musem z tuńczyka i kaparami
Vol au vent z szyjkami rakowymi i pastą śmietankową
Vol au vent z pasztetem, żurawiną i ogórkiem konserwowym
Vol au vent z pasztetem i zielonym pieprzem
Vol au vent z musem z pieczonej papryki
Vol au vent z musem z suszonych pomidorów
Vol au vent z musem z sera dor blue, winogronami i orzechem włoskim
Vol au vent z musem z koziego sera
Vol au vent z pastą ziołową

PTYSIE NA SŁONO

Ptysie z tatarem z łososia, cytryną i koperkiem
Ptysie z musem z wędzonego pstrąga i ogórkiem konserwowym
Ptysie z musem z tuńczyka i kaparami
Ptysie z szyjkami rakowymi i pastą śmietankową
Ptysie z jajkiem, pastą jajeczną i kawiorem
Ptysie z anchois i pastą śmietankową
Ptysie z pasztetem, żurawiną i ogórkiem konserwowym
Ptysie z pasztetem z zielonym pieprzem
Ptysie z musem z pieczonej papryki
Ptysie z musem z suszonych pomidorów
Ptysie z musem z sera dor blue, winogronami i orzechem włoskim
Ptysie z pastą ziołową

KRUCHE BABECZKI

Kruche babeczki z tatarem z łososia, cytryną i koperkiem
Kruche babeczki z musem z wędzonego pstrąga i ogórkiem konserwowym
Kruche babeczki z musem z tuńczyka i kaparami
Kruche babeczki z szyjkami rakowymi i pastą śmietankową
Kruche babeczki z jajkiem, pastą jajeczną i kawiorem
Kruche babeczki z anchois i pastą śmietankową
Kruche babeczki ze schabem na sosie chrzanowym
Kruche babeczki z pasztetem, żurawiną i ogórkiem konserwowym
Kruche babeczki z pasztetem i zielonym pieprzem
Kruche babeczki z salami i ogórkiem konserwowym
Kruche babeczki z musem z pieczonej papryki
Kruche babeczki z musem z suszonych pomidorów
Kruche babeczki z musem z sera dor blue, winogronami i orzechem włoskim
Kruche babeczki z pastą ziołową

PRZEKĄSKI ELEGANCE

Gruszki balsamiczne zawinięte w szynkę prosciutto
Roladka z szynki szwardzwaldzkiej z serem pleśniowym i szuszonymi pomidorami
Melon z szynką prosciutto
Roladka ze schabu z musem chrzanowym i jajkiem przepiórczym
Łosoś wędzony w teryiaki z ogórkiem świeżym i serkiem śmietankowym
Roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami
Roladki z grillowanej cukinii z krewetkami
Roladki z grillowanej cukini z serem feta i kaparami
Daktyle nadziewane serem pleśniowym z orzechem włoskim
Mini szaszłyczek caprese – z mozzarellą i pomidorkiem cherry
Trufle z sera dor blue z żurawiną obtoczone w migdałach

MINI CREPES (mini naleśniczki)

Mini crepes z grillowną cukinią i szynką prosciutto
Mini crepes z pastą fasolową, serem gouda i szynką szwardzwaldzką
Mini crepes z łososiem wędzonym i musem kaparowym
Mini crepes z pstrągiem wędzonym i zielonym pieprzem
Mini crepes z serem dor blue i konfiturą z cebuli
Mini crepes z grillowaną cukinią i musem z pieczonej papryki

ornement

Przekąski koktajlowe na ciepło

Pieczone pałki z kurczaka w sosie sweet chilli
Mini szaszłyczki z kurczaka z pieczarką, cukinią i papryką
Kurczak teryiaki na szpadce
Mini szaszłyczki z polędwiczki wieprzowej z pieczarką, cukinią i papryką
Ser wędzony zawijany w cukinią i szynkę szwardzwaldzką na szpadce
Mini szaszłyczki z łososia i ananasa
Roladka z soli zawijana w cukinię i szpinak w sosie porowo-winnym
Krewetka panierowana w panko na szpadce
Mini szaszłyczki wegetariańskie z bakłażana, cukinii, pieczarki i papryki
Śliwki w boczku
Morele w boczku
Kulebiaki – pierożki z ciasta drożdżowego nadziewane serem żółtym, kiełbasą, pieczarkami i papryką

ornement

Desery koktajlowe

Mini tiramisu
Mini panna cotta z musem truskawkowym
Mini crème caramel
Mini mus czekoladowy
Mini mus waniliowy z sosem malinowym
Ciasta własnego wypieku (mini ptysie, mini szarlotki, mini serniczki, babeczki)

ornement

Napoje

Kawa Jacobs Gold z zaparzacza
Wybór herbat Ahmand Tea: czarne, zielone, owocowe
Dodatki: mleko, cukier, cytryna
Sok pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy
Coca-Cola
Woda mineralna niegazowana
Wino musujące
Wino Ribeaupierre Chardonnay
Wino Ribeaupierre Merlot