Bufet szwedzki

BUFET ZIMNY

Wędliny i mięsa pieczone
Schab po warszawsku
Wybór pasztetów
Indyk na musie z tuńczyka
Indyk na musie z brzoskwiń z imbirem
Rolada z kurczaka z pistacjami
Tymbaliki drobiowe (galaretki z kurczaka)
Pierś z kaczki na musie żurawinowym
Śledzie na 3 sposoby
Śledź po polsku z cebulką w oleju
Tatar śledziowy
Roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami
Filet z łososia w galarecie
Rolada z sandacza i łososia w galarecie
Sandacz w galarecie z chrzanem
Węgorz wędzony na sałatce jajecznej
Ryby wędzone
Jajka faszerowane pastą jajeczną z łososiem, oliwką i rzodkiewką
Sałatka jarzynowa
Sałatka ziemniaczana
Sałatka po hawajsku z kurczakiem
Sałatka z cukinią, mozzarellą i pomidorkami cherry w dressingu ziołowym
Sałatka warstwowa z serem, kurczakiem i sosem czosnkowym
Sałatka caprese
Mozzarella przekładana grillowanymi warzywami
Sałata z fetą i oliwkami w dressingu ziołowym
Sałata z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi w dressingu miodowym
Sałata z melonem, grejpfrutem, szynką parmeńską i serem pleśniowym w dressingu miodowym

DODATKI DO BUFETU ZIMNEGO
Smalec własnej roboty z przyprawami
Ogórki kiszone
Chrzan, ćwikła, sosy do mięs
Wybór pieczywa

ornement

BUFET CIEPŁY

ZUPY
Staropolski żur z kiełbasą i jajkiem
Barszczyk czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami
Zupa borowikowa
Kremowa zupa z grzybów leśnych z groszkiem ptysiowym
Zupa kurkowa
Krem z jarzyn z grzankami ziołowymi
Krem z pomidorów z grzankami ziołowymi
Zupa minestrone

DANIA GŁÓWNE
Pierś z kurczaka w sosie kurkowym/pomidorowo-bazyliowym/seczuańskim
Pierś z kurczaka faszerowana cukinią i grillowaną papryką w sosie tymiankowym
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym w sosie tymiankowym
Szaszłyki z kurczaka z cukinią, papryką i pieczarką
Pieczone pałki z kurczaka w sosie sweet-chilli
Kaczka w sosie żurawinowym z prażonymi jabłkami
Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym/tymiankowym
Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z cukinią, papryką i pieczarką
Pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym/pomidorowym
Pieczone żeberka w sosie bbq
Zrazy wołowe zawijane w sosie własnym
Karczek z dzika w sosie jałowcowym
Sandacz w sosie porowo-winnym
Łosoś w sosie koperkowym/cytrynowym/krewetkowym
Dorsz w sosie cytrynowym
Sola w sosie śmietanowo-koperkowym/porowo-winnym
Pierogi z mięsem
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi ruskie
Makaron tagliatelle parpadelle z kurkami
Makaron penne z warzywnym ratatouille i parmezanem
Makaron penne z sosem carbonara
Makaron penne z sosem bolognese
Makaron penne arrabiata

ornement

DESERY

Wybór ciast własnego wypieku
Mini mus tiramisu
Mini mus panna cotta
Mini mus creme caramel
Mini mus waniliowy
Mini mus czekoladowy
Owoce krojone (melony, ananasy, pomarańcze, kiwi, grejpfruty, winogrona itp)