Bankiet firmowy – menu bufetowe

Niezależnie od tego czy chcielibyście Państwo zorganizować luźną imprezę firmową, imprezę integracyjną czy też elegancki bankiet firmowy, z przyjemnością przygotujemy odpowiednio dopasowaną ofertę. W zależności od rodzaju i okazji spotkania firmowego zapewnimy odpowiednią oprawę kulinarną, formę podania i obsługę.

Zapraszamy do wysyłania nam zapytań. Bogata oferta i wieloletnie doświadczenie, jakie posiada nasza firma cateringowa, z pewnością pozwolą na indywidualne dopasowanie menu do Państwa potrzeb, preferencji kulinarnych oraz do przeznaczonego na ten cel budżetu.

Serdecznie zapraszamy również do zapoznania się z naszą ofertą cateringową na menu koktajlowe oraz ofertą na organizację imprez firmowych w naszej restauracji Gospoda pod Młynem na Ursynowie.

 

Menu

BUFET ZIMNY

Wędliny i mięsa pieczone
Mięsa pieczyste
Schab po warszawsku
Wybór pasztetów
Tatar wołowy
Indyk na musie z tuńczyka
Rolada z kurczaka z pistacjami
Tymbaliki drobiowe (galaretki z kurczaka)
Pierś z kaczki na musie żurawinowym
Śledź po polsku z cebulką w oleju
Śledź z konfiturą z czerwonej cebuli
Tatar śledziowy
Filet z łososia w galarecie
Tatar z łososia wędzonego
Roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami
Łosoś wędzony z musem śmietankowym i koperkiem
Rolada z sandacza i łososia w galarecie
Sandacz w galarecie z chrzanem
Pstrąg wędzony na sałatce jajecznej
Jajka faszerowane pastą jajeczną z łososiem, oliwką i ogórkiem
Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka faszerowane musem chrzanowym z szynką
Jaja faszerowane z łososiem wędzonym
Jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami
Sałatka jarzynowa
Sałatka śledziowa z jajkiem
Sałatka ziemniaczana
Sałatka po hawajsku z kurczakiem
Sałatka warstwowa z serem, kurczakiem i sosem czosnkowym
Sałatka z cukinią, mozzarellą i pomidorkami cherry w dressingu ziołowym
Sałatka caprese
Mozzarella przekładana grillowanymi warzywami
Sałatka z cieciorką, fetą i oliwkami
Sałata z fetą i oliwkami w dressingu ziołowym
Sałata z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi w dressingu miodowym
Sałata z wędzonym pstrągiem i grzankami w dressingu czosnkowym

DODATKI DO BUFETU ZIMNEGO
Smalec własnej roboty z przyprawami
Ogórki kiszone
Chrzan, ćwikła, sosy do mięs
Wybór pieczywa

ornement

BUFET CIEPŁY

ZUPY
Staropolski żur z kiełbasą i jajkiem
Barszczyk czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami
Zupa borowikowa
Kremowa zupa z grzybów leśnych z groszkiem ptysiowym
Zupa kurkowa
Krem z jarzyn z grzankami ziołowymi
Krem z pomidorów z grzankami ziołowymi
Zupa minestrone
Zupa z dyni (sezonowo)

DANIA GŁÓWNE
Pierś z kurczaka w sosie kurkowym/pomidorowo-bazyliowym/seczuańskim
Pierś z kurczaka faszerowana cukinią i grillowaną papryką w sosie tymiankowym
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym w sosie tymiankowym
Pieczone pałki z kurczaka w sosie sweet-chilli
Kaczka w sosie żurawinowym z prażonymi jabłkami
Zrazy wołowe zawijane w sosie pieczeniowym
Pieczona karkówka w sosie z zielonego pieprzu/ziołowym/borowikowym
Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym/tymiankowym/śliwkowym
Pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym/pomidorowym
Pieczone żeberka w sosie bbq
Karczek z dzika w sosie jałowcowym
Sandacz w sosie porowo-winnym
Łosoś w sosie koperkowym/cytrynowym/krewetkowym
Dorsz w sosie cytrynowym
Sola w sosie śmietanowo-koperkowym/porowo-winnym
Pierogi z mięsem
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi ruskie
Makaron tagliatelle parpadelle z kurkami
Makaron penne z warzywnym ratatouille i parmezanem
Makaron penne z sosem carbonara
Makaron penne z sosem bolognese
Makaron penne arrabiata
Ziemniaki opiekane
Kopytka
Kapusta zasmażana
Surówka z białej kapusty
Surówka z marchewki
Sałatka z buraczków
Jabłka pieczone z majerankiem

ornement

DESERY

Wybór ciast własnego wypieku (szarlotka, sernik, rolada makowa, keks, babeczki z owocami)
Owoce filetowane
Tort firmowy śmietanowy z owocami (jasny biszkopt, bita śmietana, owoce)*
Tort firmowy czekoladowy z brzoskwiniami (jasny biszkopt, mus czekoladowy, brzoskwinie)*
Tort firmowy czekoladowy z wiśniami (ciemny biszkopt, mus czekoladowy, wiśnie)*

*Minimalne zamówienie tortu wynosi 12 porcji

ornement